Glostrup opkræver tæt på maksimal dækningsafgift - og erhvervsskatten forsvinder ikke foreløbigt

Glostrup inddriver 9,9 promille i dækningsafgift af kommunes virksomheder. Den maksimalt tilladte grænse er 10 promille. Selvom 63 danske kommuner ikke opkræver den særlige erhvervsskat længere fra 2022, er der ingen udsigt til, at Glostrup følger trop. Heller ikke efter kommunalvalget. ”Vi har flere arbejdspladser, end vi har borgere," lyder det fra borgmesteren. 

Borgmester i Glostrup, John Engelhardt (V), mener ikke, at kommunen er erhvervsfjendtlig, selvom den opkræver en høj dækningsafgifter af sine virksomheder.
Borgmester i Glostrup, John Engelhardt (V), mener ikke, at kommunen er erhvervsfjendtlig, selvom den opkræver en høj dækningsafgifter af sine virksomheder.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

9,9 promille.

Så meget opkræver Glostrup af sine virksomheder i dækningsafgift. Eftersom kommunerne maksimalt må opkræve 10 promille, nærmer Glostrup sig maksgrænsen.

Tendensen i det kommunale landskab er ellers, at flere og flere kommuner sløjfer dækningsafgiften. Senest har Næstved og Holbæk afskaffet den.

0:000:00