Kan den nye G7-aftale få betydning for Danmarks selskabsskat?

En række af de mest velhavende lande i verden er blevet enige om at arbejde imod en global minimumsskat. Kan den aftale få betydning for, om Dannmark også vil ændre på selskabsskatten? Altingets erhvervsredaktør forklarer i dagens udsendelse.

Nogle af de rigeste lande i verden blev ved det seneste G7-møde enige om en global minimumsskat for erhverv på 15 procent
Nogle af de rigeste lande i verden blev ved det seneste G7-møde enige om en global minimumsskat for erhverv på 15 procentFoto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

To store internationale aftaler er faldet på plads i den seneste uge.

En EU-aftale skal fremover tvinge de største virksomheder til at oplyse om deres skatteforhold i Europa, og bare få dage efter landede der en aftale om en global minimumsskat blandt G7-landende.

G7 består af Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien og USA, ligesom at repræsentanter fra EU også deltager i mødet.

Samtidig med den udvikling er der i Danmark begyndt en fornyet diskussion om netop at sænke selskabsskatten. Det er sket, efter Radikales udmelding om, at partiet gerne vil se på at ændre på skatteforholdene i Danmark.

Selvom der tegner sit et flertal blandt de blå partier og Radikale, så tyder det dog på, at partierne alligevel har besvær ved at nå til enighed.

Socialdemokratiet står i hvert fald fast på ikke at sænke selskabsskatten – men kan de nye internationale aftaler betyde, at holdningen til det ændres?

I dagens udgave af Altinget Ajour forklarer Altingets erhvervsredaktør, Christoffer Lund-Hansen, om de nye aftaler og udviklinger på selskabsskatteområdet.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00