København udskriver bøder for rekordbeløb til leverandører: Nemlig.com-ejer skal betale 4,2 millioner

Københavns Kommunes CSR-enhed rejste sidste år krav om efterbetaling for knap fem millioner kroner fra kommunale leverandører, der har underbetalt deres ansatte, viser ny rapport. Tallene dokumenterer, at kommunens kontrolindsats er "effektiv og nødvendig", mener overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Det er særligt blandt transportvirksomheder, der blandt andet leverer varer til københavnske borgere, at Københavns Kommunes kontrolenhed har fundet eksempler på underbetaling. 
Det er særligt blandt transportvirksomheder, der blandt andet leverer varer til københavnske borgere, at Københavns Kommunes kontrolenhed har fundet eksempler på underbetaling. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Søren Dahl

Opdateret 11:58 med kommentar fra Intervare. 

Når Københavns Kommunes kontrolfolk tager på besøg hos kommunens leverandører, opdager de i stigende grad snyd med løn og anden udnyttelse af ansatte. 

Det viser den årlige rapport om kommunens indsats mod social dumping, der netop er blevet offentliggjort. 

Af rapporten fremgår det, at kommunen i 2021 rejste krav om efterbetaling for i alt 4,7 millioner kroner fra leverandører, der ikke havde betalt deres ansatte den løn, de havde krav på i forhold til kommunens arbejdsklausuler. 

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00