Ministerium får hård kritik for manglende styring af ISS-aftale

Statsrevisorerne retter en hård kritik mod Forsvarsministeriet for ikke have haft hånd i hanke med udliciteringen af Forsvarets rengøring, vedligehold og kantinedrift til ISS. Ingen af målene med udliciteringen var blevet opfyldt, da ISS og Forsvaret afbrød samarbejdet efter godt tre år.

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Dårlig forberedelse, dårlig implementering, dårlig opfølgning og dårlig kontrol. Alt har været fejlslagent og utilfredsstillende i Forsvarsministeriets håndtering af udliciteringen af Forsvarets rengøring, vedligehold og kantinedrift til ISS.

Det er den kontante dom fra Statsrevisorerne, efter at Rigsrevisionen har kigget forløbet omkring indgåelsen og udrulningen af Nordens største facility management-kontrakt igennem.

”Statsrevisorerne finder det utilfredsstillende, at Forsvarsministeriet fra start ikke har været tilstrækkeligt forberedt til at kunne styre facility management-kontrakten og på intet tidspunkt i kontraktperioden har haft fuldt overblik over, om de ydelser, som ISS har leveret, levede op til den aftalte mængde og kvalitet samt til de aftalte resultatmål,” skriver statsrevisorerne i en beretning, der blev offentliggjort mandag.

0:000:00