Ny debat: Hvordan kan verdensmålene bruges til at skabe mere bæredygtige lokalsamfund?

Verdensmål 11 handler om, hvordan FN's medlemslande kan skabe bæredygtige byer og lokalsamfund. Men hvordan går det i Danmark med at realisere ambitionerne? Og hvad er det næste nødvendige skridt? Det spørgsmål stiller Altinget Verdensmål i nichens allerførste temadebat.

Verdensmål nummer 11 handler om at skabe bæredygtige byer og lokalsamfund. Det sætter Altinget Verdensmål fokus på i sin første temadebat.
Verdensmål nummer 11 handler om at skabe bæredygtige byer og lokalsamfund. Det sætter Altinget Verdensmål fokus på i sin første temadebat.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Martin Mauricio

Frem mod 2030 har FN’s 193 medlemslande forpligtet sig til målrettet at arbejde for 17 konkrete mål og 169 delmål, der skal skabe mere bæredygtig verdensudvikling. Et af målene - Verdensmål nummer 11 - handler om, hvordan landene kan skabe bæredygtige byer og lokalsamfund. 

Målet skal blandt andet sætte fokus på at sikre billige boliger, investeringer i offentlig transport og infrastruktur samt skabelsen af grønne offentlige rum og forbedrede rammer for byplanlægning og bystyring. 

Men hvordan går det i Danmark med at realisere ambitionerne? Hvad er det næste nødvendige skridt, der skal tages for at sikre en bæredygtig vækst i lokalsamfundene - både set fra et socialt, økonomisk og kulturelt perspektiv? Og hvordan sikrer vi, at udviklingen finder sted i landdistrikterne såvel som i byerne? 

De spørgsmål stiller Altinget Verdensmål i en ny temadebat, hvor eksperter, politikere og centrale aktører vil give deres bud på, hvordan Danmark kan sætte turbo på at drible verdensmålet om bæredygtige lokalsamfund i mål inden deadline i 2030. 

Debatpanelet vil løbende blive offentliggjort, men vil blandt andet kunne læse indlæg fra KL-direktør Laila Kildesgaard, programchef i Realdania Astrid Bruus Thomsen og formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du skrive til debatredaktør Martin Mauricio for at aftale nærmere. Du kan sende din henvendelse til [email protected].

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00