Ny temadebat: Skal finanssektoren betale for Arne-pensionen?

Er det en god idé at hæve selskabsskatten i den finansielle sektor til finansiering af Arne-pensionen? Det spørgsmål vil en række politikere, forskere og erhvervs- og finansaktører besvare i en ny temadebat på Altinget Erhverv.

Skatteminister Jeppe Bruus (S), skatteordfører Louise Schack (V) og Dansk Erhvervs direktør, Brian Mikkelsen, er med i debatpanelet.
Skatteminister Jeppe Bruus (S), skatteordfører Louise Schack (V) og Dansk Erhvervs direktør, Brian Mikkelsen, er med i debatpanelet. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix, Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix, Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Marie Schønning Jensen

Tidligere på året sendte Skatteministeriet et lovforslag i høring, hvor det fremgår, at regeringen vil forhøje selskabsskatten fra 22 procent til 26 procent for selskaber i den finansielle sektor fra 2023 for at finansiere store dele af "Arne-pensionen".

Forslaget, som regeringen kalder et "samfundsbidrag" fra den finansielle sektor, er blevet kritiseret fra flere sider, blandt andet af økonomiske vismænd på Altinget Erhverv