Ny temadebat: Skal finanssektoren betale for Arne-pensionen?

Er det en god idé at hæve selskabsskatten i den finansielle sektor til finansiering af Arne-pensionen? Det spørgsmål vil en række politikere, forskere og erhvervs- og finansaktører besvare i en ny temadebat på Altinget Erhverv.

Skatteminister Jeppe Bruus (S), skatteordfører Louise Schack (V) og Dansk Erhvervs direktør, Brian Mikkelsen, er med i debatpanelet.
Skatteminister Jeppe Bruus (S), skatteordfører Louise Schack (V) og Dansk Erhvervs direktør, Brian Mikkelsen, er med i debatpanelet.Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix, Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix, Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Marie Schønning Jensen

Tidligere på året sendte Skatteministeriet et lovforslag i høring, hvor det fremgår, at regeringen vil forhøje selskabsskatten fra 22 procent til 26 procent for selskaber i den finansielle sektor fra 2023 for at finansiere store dele af "Arne-pensionen".

Forslaget, som regeringen kalder et "samfundsbidrag" fra den finansielle sektor, er blevet kritiseret fra flere sider, blandt andet af økonomiske vismænd på Altinget Erhverv 

Konkret skal det såkaldte samfundsbidrag fra bankerne, forsikringsselskaberne og pensionsselskaberne årligt levere 2,1 milliarder kroner til at betale for Arne-pensionen - der anslås at koste omkring 3 milliarder kroner om året - fra 2024. 

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00