Opsamling på temadebat: Målet er sanering af erhvervsstøtten – men der er uenighed om midlerne

På tværs af politiske skel er der fundet enighed om, at erhvervsstøtten skal skæres, omstruktureres og frigøres fra lobby-interesser. Men hvor nogle fremhæver klimahensyn, ønsker andre bedre vilkår for de mindre virksomheder. Læs eller genlæs alle debattørernes indspark til debatten her.

Erhvervsminister Morten Bødskov har sammen med resten af regeringen bebudet en "sanering" af erhvervsstøtten, som skal spare staten for to milliarder kroner. Det skal samtidig øge beskæftigelsen med 4.000 fuldtidspersoner.<div></div>
Erhvervsminister Morten Bødskov har sammen med resten af regeringen bebudet en "sanering" af erhvervsstøtten, som skal spare staten for to milliarder kroner. Det skal samtidig øge beskæftigelsen med 4.000 fuldtidspersoner.
Line Høvik Søby

I februar fremlagde Frigast-udvalget sine forslag til en reform af en række erhvervsstøtteordninger.

Udvalget foreslår at sløjfe direkte og indirekte erhvervsstøtte for i alt 2,3 milliarder kroner. Oveni kommer en anbefaling om at fjerne DIS-ordningen, som fritager sømænd fra at betale dansk indkomstskat. I alt vil udvalget fjerne 58 støtteordninger og bringe den samlede besparelse op på 3,4 milliarder kroner i 2030.

I forbindelse spurgte Altinget Erhvervs en række politikere og aktører om at svare på:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024