Debat

Dansk Erhverv: Erhvervslivet har skabt det råderum, alle jubler over. Det er kun rimeligt, at de får del i det

Der er gode takter i første del af Frigast-udvalgets forslag til revidering af erhvervsstøtten. Men det er helt afgørende, at midler, der tages fra erhvervslivet, geninvesteres i erhvervslivet, skriver Morten Langager.

Vi håber, at politikerne lytter til vores anbefalinger og skeler til det forslag, som Dansk Erhverv har lagt frem<span>, skriver Morten Langager.<br></span>
Vi håber, at politikerne lytter til vores anbefalinger og skeler til det forslag, som Dansk Erhverv har lagt frem, skriver Morten Langager.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Morten Langager
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Efter cirka to års arbejde præsenterede 'Ekspertgruppe for fremtidens erhvervsstøtte' med Christian Frigast i spidsen sine anbefalinger til, hvordan fremtidens erhvervsstøtte skal se ud.

Debatten om erhvervsstøtteordningerne har imidlertid været i gang længe. Allerede i foråret 2023 foreslog Dansk Erhverv at tage fat ved nældens rod og veksle uproduktive erhvervsstøtteordninger til bedre rammevilkår for erhvervslivet bredt set.

Konkret foreslog vi en sænkelse af generationsskifteskatten, aktieavancebeskatningen og selskabsskatten samt til et permanent forsknings- og udviklingsfradrag (FoU-fradrag) på 130 procent med et loft på 200 millioner kroner.

Det er rimeligt, at erhvervslivet får del i det råderum, som de selv har skabt til Danmark.

Morten Langager
Direktør, Dansk Erhverv

Det foreslog vi finansieret af sanering af en række erhvervsstøtteordninger samt af penge fra det opjusterede råderum.

Vi mener nemlig, at den bedste støtte, man kan give erhvervslivet, er gode rammevilkår. Og vi mener, det er rimeligt, at erhvervslivet får del i det råderum, som erhvervslivet – trods corona, inflation og energikrise – har skabt til Danmark.

Læs også

Mens junglen af støtteordninger er vokset, er det blevet sværere for virksomhederne at gennemskue.

Morten Langager
Direktør, Dansk Erhverv

Temadebat

Om Altingets temadebatter

Alle indlæg er alene udtryk for skribenternes egen holdning.

Altinget bringer kun debatindlæg, som udelukkende er skrevet til Altinget.

Har du lyst til at bidrage til debatten, er du velkommen til at skrive til [email protected] for at høre om mulighederne.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Langager

Direktør, Dansk Erhverv
journalist (DJH 1999), BA i offentlig administration (Roskilde Uni. 1995)

0:000:00