Regeringen fylder ét år: Sådan går det med dens erhvervspolitik

Regeringsgrundlaget var spækket med erhvervspolitiske ambitioner, da det blev præsenteret på en decemberdag i 2022. Et år efter tager Altinget temperaturen på de mål, SVM-regeringen satte i sit grundlag. Hvad er gennemført, hvad er i gang og hvad mangler endnu?

Daværende forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V), statsminister Mette Frederiksen (S) og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) på vej til pressemødet, hvor regeringsgrundlaget blev præsenteret den 14. december 2022. Arkivfoto.
Daværende forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V), statsminister Mette Frederiksen (S) og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) på vej til pressemødet, hvor regeringsgrundlaget blev præsenteret den 14. december 2022. Arkivfoto.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Line Høvik Søby

SVM-regeringen fylder i disse dage ét år, og Altinget gør derfor status på de erhvervspolitiske mål, SVM-regeringen satte i det 63-siders lange regeringsgrundlag. 

Mens regeringen for nyligt leverede på ambitionen om at forbedre vilkårene for demokratiske virksomheder og annullere en skattestigning på ejendomsavancer, halter det fortsat med iværksætterstrategien og saneringen af erhvervsstøtten.

Læs med og se hvilke initiativer af regeringsgrundlaget, der er gennemført (grøn), sat i proces (gul) og hvilke der lader vente på sig (rød) på det erhvervspolitiske område. 

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00