SMV’erne støtter ”sympatisk” forslag om at afskaffe helligdag: ”Fagbevægelsen er gået i selvsving”

Regeringens forslag om at afskaffe en helligdag har intet med den danske model at gøre. Det mener SMVdanmark-boss, der bakker op om regeringens forslag, mens han langer ud efter fagbevægelsen. "Jeg køber simpelthen ikke præmissen om, at arbejdsudbuddet er et kollektivt problem," lyder modsvaret fra Lizette Risgaard.

"Det et sympatisk forslag, fordi vi alle bidrager," siger administrerende direktør i SMVdanmark, Jakob Brandt, om regeringens ide om at afskaffe store bededag som helligdag.
"Det et sympatisk forslag, fordi vi alle bidrager," siger administrerende direktør i SMVdanmark, Jakob Brandt, om regeringens ide om at afskaffe store bededag som helligdag.Foto: Pressefoto: SMVdanmark
Christoffer Lund-Hansen

Mens DI og Dansk Erhverv har uld i mund, når de skal svare på, hvorvidt de er for eller imod regeringens forslag om at afskaffe store bededag som helligdag, melder konkurrenten SMVdanmark nu klart ud. 

"Det er et fint forslag, som vi er positive over for. Det er en bunden opgave, at vi skal finde mere arbejdskraft, og det medvirker forslaget til. Når alle er kommet sig over, at ingen har lyst til at miste en fridag, hvilket er den naturlige mavereaktion, så er det et sympatisk forslag, fordi vi alle bidrager," siger Jakob Brandt, topchef i SMVdanmark, der repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder. 

Den administrerende direktør forklarer, at regeringen kunne have valgt at hæve arbejdsudbuddet ved eksempelvis at hæve pensionsalderen, skære i SU'en eller stramme dagpengereglerne. 

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00