Sundhedsministeriet undlod at udlevere kontroversiel S-mail i over et år: Nu beklager ministeriet

Trods gentagne forespørgsler undlod Sundhedsministeriet i over 12 måneder at udlevere en central mail i sag om Socialdemokratiets erhvervsklub. Ekspert beskriver mailen som ”meget vigtig”, fordi den skildrer en praksis, der i yderste konsekvens kan betyde, at man kan bestille ministermøder med en betaling til erhvervsklubben. 

Medlemmerne i Socialdemokratiets erhvervsklub har på erhvervsklubbens møder i den seneste valgperiode kunne møde både beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (til venstre), statsminister Mette Frederiksen og finansminister Nicolai Wammen. Sundhedsminister Magnus Heunicke (til højre) har kaldt det "en klar fejl", at en partikonsulent fra Socialdemokratiet bad embedsmænd i ministeriet om at "ekspedere" et møde med Tandlægeforeningen, der var medlem af S-erhvervsklubben. Arkivfoto. 
Medlemmerne i Socialdemokratiets erhvervsklub har på erhvervsklubbens møder i den seneste valgperiode kunne møde både beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (til venstre), statsminister Mette Frederiksen og finansminister Nicolai Wammen. Sundhedsminister Magnus Heunicke (til højre) har kaldt det "en klar fejl", at en partikonsulent fra Socialdemokratiet bad embedsmænd i ministeriet om at "ekspedere" et møde med Tandlægeforeningen, der var medlem af S-erhvervsklubben. Arkivfoto.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix