Om  
Dave Calhoun

Topchef for flygigant stopper efter skandale og aktienedtur

Dave Calhoun stopper som administrerende direktør i flyproducenten Boeing efter en periode med tekniske problemer og styrdykket aktieværdi. Samtidigt skiftes der ud på andre centrale topposter i virksomheden.

Dave Calhouns fratrædelse sker i kølvandet på en række tekniske fejl på Boeing-fly, hvor blandt andet et sidepanel med en dør fløj af, imens et fly var i luften. Billedet viser den hændelse.
Dave Calhouns fratrædelse sker i kølvandet på en række tekniske fejl på Boeing-fly, hvor blandt andet et sidepanel med en dør fløj af, imens et fly var i luften. Billedet viser den hændelse.Foto: Elizabeth Le/AP/Ritzau Scanpix
Line Høvik Søby

En dør, der falder af. Skruer, som sidder løst. Aktier, der har mistet 26 procent af deres værdi.

Mange bække knap så små leder nu til, at den administrerende direktør i flygiganten Boeing, Dave Calhoun, stopper ved årets udgang.

Ifølge Dave Calhoun udspringer det ikke af de seneste skandaler og aktienedtur, men nærmere hans forestående pension. Derfor bliver han på posten indtil årsskiftet, udtaler han til CNN.

Fratrædelsen sker i kølvandet på en række tekniske fejl på Boeing-fly, hvor blandt andet et sidepanel med en dør fløj af, imens et fly fra Alaska Airlines var i luften 5. januar 2024. Ingen kom til skade.

Siden da er Boeings aktieværdi faldet med omtrent 26 procent, og flere kunder - herunder irske RyanAir - kræver omrokering i Boeings ledelse.

Foruden Dave Calhouns exit, vælger bestyrelsesformand, Larry Kellner, at træde tilbage som bestyrelsesformand ved næste generalforsamling. Han erstattes af Steve Mollenkopf, forhenværende topchef i Qualcomm.

Den administrerende direktør for Boeings kommercielle luftfartøjer, Stan Deal, pensioneres også, og erstattes af Stephanie Pope, som hidtil har været Boeings administrerende driftsdirektør.

Læs også

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Dave Calhoun

Administrerende direktør, The Boeing Company
BSc, Virginia Polytechnic Institute (1979)

0:000:00