Om  
Jack Dorsey

Twitter-stifter træder af som direktør

Jack Dorsey stopper som direktør for det sociale medie. Han overlader direktørposten til den tekniske chef Parag Agrawal.

Foto: Anushree Fadnavis/Ritzau Scanpix
Max Læbo Wulff

Jack Dorsey, der er den af Twitters medstiftere og har været en del af det sociale mediers topledelse de sidste 16 år, har valgt at træde af som Twitters øverste chef.

Det skriver Jack Dorset selv i et tweet.

”Jeg ved ikke, om der er nogen, der har hørt det, men jeg er trådt af fra min stilling for Twitter,” skriver han og uddyber i et dokument, han har tilknyttet sit tweet, beslutningen.

”Der er meget snak om vigtigheden af, at firma er ”stifter-ledet”. I sidste ende tror jeg, at det er enormt begrænsende og en fejl. Jeg har arbejdet på at sikre, at det her firma ikke kan miste sin forbindelse til dets stiftelse og stiftere,” skriver Jack Dorsey i tweetet.

Jack Dorsey vil blive afløst på direktørposten af den nuværende tekniske chef, Parag Agrawal, som er født i Indien og er et relativt ubeskrevet blad i offentligheden. Den tiltrædende direktør har arbejdet for Twitter siden 2011, hvor han begyndte sin karriere i firmaet i reklameafdelingen. I dag er 37 år gammel og har siden arbejdet sig op af det sociale medies rangstige.

Jack Dorsey tilføjer i sit tweet, at det er vigtigt at give Parag Agrawal plads til at lede Twitter, og at ”det er vigtigt, at et firma kan stå på egne ben – fri fra det stifters indflydelse eller påvirkning”.

Jack Dorsey stiftede Twitter i 2006.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jack Dorsey

fhv. stifter og direktør for Twitter

0:000:00