Ugens embedsmand: Carsten Brogaard nyder at være herre over egen kalender i Finanstilsynet

Finanstilsynets vicedirektør oplever stigende risici i den finansielle sektor, og mængden af ny detaljeret regulering stiger støt. Der går heller ikke en eneste dag, uden at han kan sige "så lærte jeg også det", men modsat årene i et departement, når Carsten Brogaard altid hjem og spise med familien.

"Jeg spiller året rundt fodbold med en flok andre halvgamle gutter. Det er en energibooster, som holder en hel uge," lyder det fra Carsten Brogaard.
"Jeg spiller året rundt fodbold med en flok andre halvgamle gutter. Det er en energibooster, som holder en hel uge," lyder det fra Carsten Brogaard.Foto: Finanstilsynet/Pressefoto
Simon Engell Kjøller

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket?

Vi bruger lige nu en stor del af vores tid på at planlægge vores tilsynsaktiviteter for 2022. Vi har eksempelvis netop i vores årligt tilbagevendende julebrev igangsat en undersøgelse blandt forsikringsselskaber og pensionsselskaber om, hvordan de sikrer, at kunderne kun bliver tilbudt produkter, som passer til deres behov. Vi ønsker at sætte fokus på, at selskaberne kun sælger produkter, der giver værdi for kunderne og ikke påfører dem uforholdsmæssigt store økonomiske risici.

Der er i dag nogle risici for de finansielle virksomheder, som fylder meget mere end de gjorde for ti år siden. Det er eksempelvis risikoen for IT-cyberangreb og finansielle risici affødt af klimaforandringer og overgangen til en mere grøn økonomi.

Derudover har finanskrisen generelt affødt en større mængde ny detaljeret regulering for den finansielle sektor. Det har stillet krav til de finansielle virksomheder, men også i høj grad til kompetencerne hos medarbejderne i Finanstilsynet. Det er blevet stadigt sværere for den enkelte at have dybt indblik i alle regler, så det kræver i endnu højere grad end tidligere, at vi samarbejder om opgaverne.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00