Ungdomspolitiker: Sænk aktiebeskatningen og skab en investeringskultur som i Sverige

Danmark skal have en iværksætter- og investeringskultur, der minder om Sveriges. Lad os sænke aktiebeskatningen og skabe en god investeringskultur, så vi også i fremtiden har vækst og velstand, skriver Daniel Anthony Elmann fra Liberal Alliances Ungdom.

<span>I Sverige har tre millioner&nbsp;borgere en aktiesparekonto, mens det i Danmark kun er 300.000. Tallene taler sit eget sprog, og skal Danmark have en iværksætterkultur, kan vi med rette se til vores blågule naboer, skriver Daniel Anthony Elmann.&nbsp;<br><br></span>
I Sverige har tre millioner borgere en aktiesparekonto, mens det i Danmark kun er 300.000. Tallene taler sit eget sprog, og skal Danmark have en iværksætterkultur, kan vi med rette se til vores blågule naboer, skriver Daniel Anthony Elmann. 

Foto: Kristian Djurhuus
Daniel Anthony Elmann

I Danmark ønsker vi åbenbart et samfund, hvor iværksætterne på mirakuløs vis bliver beskattet af en fortjeneste, de endnu ikke har realiseret.

Vi siger til vores iværksættere, at vi gerne vil bruge en masse offentlige udgifter på at uddanne jer, men bagefter skal I tage til udlandet og starte karriere, fordi Danmark ikke er landet for jer. Beklager.

I pressen skrives der igen og igen om, hvordan iværksættere og ildsjæle, der knokler 70 timer om ugen, gang på gang må flytte deres bopæl til udlandet, for det ikke kan betale sig at drive forretning i Danmark mere.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024