Medlem af nyt dødshjælp-udvalg "kan godt forstå kritikken": Regeringen har ikke sammensat et neutralt udvalg

Et medlem af regeringens nye udvalg om aktiv dødshjælp har fuld forståelse for den kritik, der har været af udvalget. Udvalgsformanden og sundhedsministeren understreger, at udvalget er bredt sammensat, og at der ikke er sat to streger på forhånd.

Det var på Folkemødet i sommer, at Mette Frederiksen første gang talte varmt om at indføre aktiv dødshjælp i Danmark. Siden har regeringen nedsat et udvalg, der har til formål "at understøtte regeringens ønske om at skabe en dansk model for en mere værdig død".
Det var på Folkemødet i sommer, at Mette Frederiksen første gang talte varmt om at indføre aktiv dødshjælp i Danmark. Siden har regeringen nedsat et udvalg, der har til formål "at understøtte regeringens ønske om at skabe en dansk model for en mere værdig død".Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Janus Tarp kan sagtens forstå den kritik, der har været af regeringens nye udvalg om aktiv dødshjælp.

Han er formand i UlykkesPatientForeningen og er selv valgt til at være en del af regeringsudvalget.

Udvalget er kommet hårdt fra start med anklager om at være en tilsidesættelse af Etisk Råd og for at være et middel til at opnå statsministerens ønske om at legalisere aktiv dødshjælp i Danmark.

Altinget logoEtik og Tro
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget etik og tro kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00