Opsamling på temadebat: Mangler Danmark en national fertilitetsstrategi?

Ufrivillig barnløshed er et problem for mange par i Danmark. Det har Altinget sat til debat ved at stille spørgsmålet: Bør politikerne gøre noget mere ved det, og hvis ja, hvilke etiske overvejelser bør ligge til grund? Læs eller genlæs pointerne her.

Cirka fire ud af ti danske mænd har nedsat sædkvalitet. En af dem er Tv-vært Christian Degn (tv.), som i&nbsp;TV 2-serien 'Degn vil være far'&nbsp;har fortalt sin&nbsp;historie. I dag er Christian Degn far til sønnen&nbsp;Vagn (på billedet).<br>
Cirka fire ud af ti danske mænd har nedsat sædkvalitet. En af dem er Tv-vært Christian Degn (tv.), som i TV 2-serien 'Degn vil være far' har fortalt sin historie. I dag er Christian Degn far til sønnen Vagn (på billedet).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Ida Elmdal Thagesen

Ufrivillig barnløshed er et problem for mange par i Danmark.

Man mener, at det skyldes, at kvinder bliver ældre og ældre, før de forsøger at få børn, samt at danske mænds sædkvalitet er en af de dårligste i Europa. Der findes dog ikke sikker viden om, hvad årsagen til de faldende fødselstal er.

Det er ikke blot en udfordring for par, som ønsker at blive forældre, for samtidig står samfundet over for en demografisk udfordring: Der bliver flere ældre i Danmark og færre unge til at forsørge dem, fordi vi får færre børn. 

Altinget logoEtik og Tro
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget etik og tro kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00