Klimapenge fra EU bliver forsinket

KLIMAAFTALE: EU kan ikke enes om, hvor mange penge u-landene skal tilbydes som betaling for at indgå en global klimaaftale. Det kan udvande resultatet fra topmødet i København.
EU kan ikke nå til enighed om, hvordan man vil hjælpe u-landene med at få CO2-udledningen ned.
EU kan ikke nå til enighed om, hvordan man vil hjælpe u-landene med at få CO2-udledningen ned.Foto: www.colourbox.com
Niels Th. Dahl

Det kan blive svært at få enderne til at mødes.

Connie Hedegaard (K)
Klima- og energiminister

Der kommer muligvis ingen afklaring af EU's finansielle bidrag til en global klimaaftale i København før under det svenske EU-formandskab i sidste halvdel af 2009.

Det forudså klima- og energiminister Connie Hedegaard (K) under et samråd i Folketingets Miljøudvalg onsdag i denne uge. En enighed lader vente på sig, dels på grund af den tiltagende økonomiske krise, dels på grund af regeringskrisen i Tjekkiet, der i øjeblikket har formandskabet i EU, sagde ministeren.

"Det kan blive svært at få enderne til at mødes. På topmødet i marts var det ikke bare de sædvanlige lande, der ikke havde lyst til at tale om finansiering, men også nogle af dem, der plejer at være med til at trække læsset," sagde Connie Hedegaard, der under samrådet luftede tanken at forsøge at få svenskerne til at finde en afgørelse på et topmøde i efteråret.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00