Concito: EU's statsledere bør lytte til Barroso

INTERVIEW: Der står energipolitik på programmet, når EU's stats- og regeringsledere mødes til topmøde fredag. Altinget | Energi & Klima har spurgt Concitos formand, hvad han håber, der kommer ud af topmødet.
Foto: colourbox
Anne Burlund

I udspillet siger formand José Manuel Barroso direkte, at det ikke er en mulighed at fortsætte vores nuværende ressourceforbrug, og at det derfor er afgørende, at EU-landene handler nu. Det er noget af det mest opløftende, jeg har hørt længe.

Martin Lidegaard
Formand, Concito

EU's stats- og regeringsledere bør tage direkte afsæt i EU-Kommissionens nye udspil om et ressource-effektivt Europa, når de mødes til topmøde fredag. Det mener formand for tænketanken Concito, Martin Lidegaard:

"I udspillet siger formand José Manuel Barroso direkte, at det ikke er en mulighed at fortsætte vores nuværende ressourceforbrug, og at det derfor er afgørende, at EU-landene handler nu. Det er noget af det mest opløftende, jeg har hørt længe," siger Martin Lidegaard.

Når stats- og regeringslederne samles for første gang i det nye år, byder dagsordenen blandt andet på diskussion af, hvordan man fra politisk hold bedst kan understøtte overgangen fra kulbaserede økonomier til samfund baseret på vedvarende energi, herunder også spørgsmålet om forsyningssikkerhed. Men også overordnede drøftelser om, hvordan man kan forbedre det europæiske energimarked og fremme innovative, bæredygtige energiløsninger og koordinere EU's energipolitik forventes at være på programmet.

0:000:00