Minister åbner for undtagelser for konfiskation i lov om vanvidsbilisme

En afgørelse fra EU-domstolen har fået transportministeren til at åbne for undtagelser i sit lovforslag om konfiskation af biler, der bruges til vanvidskørsel. Udgangspunktet skal stadig være konfiskation, siger ministeren. Leasingudbydere er dybt kritiske. 

Daniel Bue Lauritzen

Transportminister Benny Engelbrecht (S) har set sig nødsaget til at ændre på det lovforslag fra regeringen, der skal gøre det muligt for staten at konfiskere leasede biler, hvis de er blevet brugt til vanvidskørsel.

Det sker efter, at EU-domstolen den 14. januar i år afgjorde en tvist mellem en tyrkisk vognmand og de bulgarske myndigheder, skriver transportminister Benny Engelbrecht (S) i et skriftligt svar til Altinget.

"Efter fremsættelsen af lovforslaget har EU-domstolen afsagt en dom om såkaldt tredjemandskonfiskation. Det har givet anledning til et ændringsforslag, som er blevet oversendt til transportudvalget i dag, men det ændrer ikke ved, at der med lovforslaget som udgangspunkt skal ske beslaglæggelse og konfiskation, hvis det vedtages," siger han her. 

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00