33-årig mand tiltalt for overfaldsforsøg med kniv på udenlandsk ambassadør

Anklagemyndigheden har tiltalt en 33-årig mand for et overfaldsforsøg 7. oktober af særlig farlig karakter mod en unavngiven udenlandsk ambassadør. Med løftet kniv har manden haft til hensigt at stikke ambassadøren, som slap uskadt fra overfaldsforsøget. 

En 33-årig mand er blevet tiltalt for overfaldsforsøg af særlig farlig karakter mod en unavngiven udenlandsk ambassadør i Danmark. Sagen føres ved Københavns Byret, men den er endnu ikke berammet. 
En 33-årig mand er blevet tiltalt for overfaldsforsøg af særlig farlig karakter mod en unavngiven udenlandsk ambassadør i Danmark. Sagen føres ved Københavns Byret, men den er endnu ikke berammet. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

En 33-årig mand er af Anklagemyndigheden blev tiltalt for overfaldsforsøg af særlig farlig karakter mod en udenlandsk ambassadør på en fremmed nations ambassade. Her skulle den tiltalte have løbet mod den unavngivne ambassadør med en løftet kniv. 

Det skriver Anklagemyndigheden, der oplyser, at tiltalen også tæller hærværk og forsøg på hærværk mod ambassadens biler og bygninger. 

Episoden fandt sted 7. oktober 2022, hvor den tiltalte havde skaffet sig adgang til ambassadens matrikel. På ambassaden havde han løbet mod ambassaden med trukket kniv med hensigt om at stikke, skriver Anklagemyndigheden. 

Manden blev overmandet af en ansat på ambassaden, hvilket betød, at ambassadøren slap uden fysiske skader efter overfaldsforsøget. Overfaldsmanden blev kort efter anholdt af Københavns Politi og siden siddet varetægtsfængslet. Størstedelen af tiden har den 33-årige mand befundet sig i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling. 

"Det er alvorligt, hvis fremmede nationers diplomater ikke kan udføre deres arbejde i Danmark uden frygt for overfald," siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas, der oplyser, at man har rejst sigtelse efter straffelovens paragraf 114. Netop den paragraf er sat i verden for at give diplomatiske repræsentanter særlig beskyttelse. 

Sagen skal føres som domsmandssag ved Københavns Byret, men den er endnu ikke berammet. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00