Aldrig mere Nord Stream: Længe ventet opdatering af samarbejdet mellem EU og Nato skal stoppe angreb på kritisk infrastruktur

Udenrigsministeren hilser stærkt forsinket samarbejdsaftale mellem Nato-forsvarsalliancen og EU velkommen.

Det har været svært for Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg (i midten), og de to ledere af henholdsvis EU-Kommissionen og Det Europæiske Råd, Ursula von der Leyen og Charles Michel, at give hinanden håndslag på en ny samarbejdsaftale mellem EU og Nato.
Det har været svært for Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg (i midten), og de to ledere af henholdsvis EU-Kommissionen og Det Europæiske Råd, Ursula von der Leyen og Charles Michel, at give hinanden håndslag på en ny samarbejdsaftale mellem EU og Nato.Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Nato og EU sætter nu skub i samarbejdet om blandt andet beskyttelse af kritisk infrastruktur, sikkerhedsmæssige konsekvenser af klimaforandringer og udfordringerne fra svækkede globale forsyningskæder.

Det sker i en ny samarbejdsaftale mellem de to internationale mastodonter, som blev indgået tirsdag i Bruxelles.

Aftalen er den tredje af sin slags mellem parterne. Den har været meldt lige på trapperne i over et år, men har vist sig særdeles svær at få landet på en måde, som både de to institutioner og deres respektive kreds af medlemslande har kunnet se sig selv i.

0:000:00