Britta Thomsen vil vælges på grønne job

VALG: Socialdemokraten Britta Thomsen er genvalgt som kandidat til Europa-Parlamentet. Hun vil gerne fortsætte arbejdet for vedvarende energi og energieffektivitet, og så vil hun have ligelønsdirektivet genåbnet.
Britta Thomsen (S) genopstiller til Europa-Parlamentet.
Britta Thomsen (S) genopstiller til Europa-Parlamentet.
Morten Øyen
Socialdemokraterne i Region Sjælland har netop genvalgt Britta Thomsen, som deres spidskandidat til europaparlamentsvalget maj næste år. Og den socialdemokratiske parlamentariker ved allerede, hvad hun vil vælges på.

"Jeg vil gå til valg på, at vi skal have mere vedvarende energi og mere energieffektivitet. Det skal udbygges i EU's kommende 2030-strategi. I sig selv er det vigtigt, men det har en god sideeffekt: job. Så jeg går til valg på energi og grønne job," siger Britta Thomsen.

Hun blev første gang valgt til Europa-Parlamentet i 2004, og har i sin tid som parlamentariker arbejdet mere og mere med energiområdet. Et højdepunkt var EU's energisparedirektiv, hvor Britta Thomsen var en af Parlamentets centrale forhandlere.

Vil genåbne ligelønsdirektiv
Foruden energi er Britta Thomsen gruppeformand i Ligestillingsudvalget. Den post har gjort hende til en del af den socialdemokratiske ledelse i Parlamentet. Og ligestilingsområdet vil også være en mærkesag for hende i den kommende valgkamp.

"Der er stadig en urimelig lønforskel mellem kvinder og mænd i Europa på 17 procent. Derfor forlanger jeg, at vi skal have genåbnet ligelønsdirektivet, sådan at vi kan sikre os, at vi får lukket det løngab," siger Britta Thomsen.

Fakta
Britta Thomsen blev første gang valgt til Europa-Parlamentet i 2004, og i 2009 genvalgt. Inden hun blev europaparlamentariker var hun direktør og indehaver af konsulentvirksomheden Facilitate. Hun er cand.mag. i historie og portugisk fra Aarhus Universitet, og har også læst ved Lissabon Universitet. Fra 2000-04 var hun medlem af Socialdemokraternes hovedbestyrelse. I 2010 modtog hun Europas Kvinders Pris for sit arbejde for ligestilling i Europa.

Mærkesagerne ligger helt i tråd med de områder hun allerede sidder med i dag. Og den socialdemokratiske parlamentariker ønsker da heller ikke nye politiske områder, hvis hun bliver genvalgt.

Tror på bedre målinger
Hvis man læser meningsmålinger, ser det ud til at blive svært at genvinde Socialdemokraternes fire mandater. Hvad mener du skal til for at det lykkes?

Jeg synes også, vi adskiller os fra de borgerlige ved at sige, at vi forlanger styr på budgetterne, men samtidig ønsker investeringer, der skal skabe job.

Britta Thomsen (S)
Medlem af Europa-Parlamentet

"Det er vores målsætning, at vi skal genvinde de fire mandater. Lige nu ligger vi lavt, men jeg tror, det er godt, at regeringen er kommet med det nye dagpengeudspil. Det har bekymret mange danskere. Og så tror jeg målingerne vil ændre sig, når regeringens politik begynder at virke," siger Britta Thomsen.

"Jeg synes også, vi adskiller os fra de borgerlige ved at sige, at vi forlanger styr på budgetterne, men samtidig ønsker investeringer, der skal skabe job. Eksempelvis inden for energiområdet".

Hun frygter ikke, at dårlige meningsmålinger vil medføre en beskidt intern kamp om de socialdemokratiske mandater.

"Det frygter jeg ikke. Vi ved godt, at vores eneste mulighed er at stå sammen og kæmpe. Og så må vi jo tage den derfra," siger Britta Thomsen.

Valget til Europa-Parlamentet er 25. maj 2014.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Britta Thomsen

Fhv. MEP (S) 2004-2014, i bestyrelsen for EU's agentur for energi (ACER)
cand.mag. i historie og portugisisk (Aarhus Uni. 1983)

0:000:00