Danmark støtter albansk ombudsmandsinstitution

STØTTE: Danmark har indgået en aftale med ombudsmandsinstitutionen i Albanien om at støtte institutionen med 10 millioner kroner i årene 2012-2015.

Danmark vil støtte ombudsmandsintitutionen i Albanien med 10 millioner kroner i årene 2012-2015. Støtten skal blandt andet fokusere på at gøre ombudsmanden mere synlig og styrke borgernes klageadgang på kommunalt niveau. Desuden fokuseres der på at forbedre forholdene i fængsler og detentioner og på opbygning af netværksalliancer med civilsamfund og medier.

"Det er vigtigt, at de albanske borgere i endnu højere grad får mulighed for at klage i forbindelse med myndigheders behandling og afgørelser, så samspillet mellem borgere, civilsamfund og myndigheder kan styrkes. På den måde er ombudsmandsinstitutionen et af de vigtigste instrumenter for at beskytte borgernes rettigheder," siger udviklingsminister Christian Friis Bach i en pressemeddelelse.

Skal Albanien opnå mulighed for medlemsskab af EU, er demokratiske og institutionelle reformer afgørende. Og EU-Kommissionen fremhæver institutionens betydning for Albaniens mulighed for at opnå EU-kandidatstatus.

0:000:00