Dansk kritik: EU's klimamål rækker slet ikke

INTERVIEW: EU skal hæve sit klimamål markant, hvis det skal matche ambitionsniveauet fra Paris-klimaaftalen, lyder det fra ni grønne organisationer. De oplever, at EU's klimapolitik fortaber sig i slagsmål om intern byrdefordeling.

Til klimatopmødet i Paris sidste år var ordene store. Siden har der ikke været tale om nye klimaambitioner. Her EU's klimakommissær Miguel Arias Canete.
Til klimatopmødet i Paris sidste år var ordene store. Siden har der ikke været tale om nye klimaambitioner. Her EU's klimakommissær Miguel Arias Canete.Foto: EU-Kommissionen
Morten Øyen

Når kineserne kommer til Danmark for at se på vores energi-løsninger, så er det jo fordi vi er førende. Det er ikke fordi vi er nummer syv. Det betyder verden får øje på vores løsninger. Det viser, at det godt kan betale sig at gå foran.

Troels Dam Christensen
Koordinator, 92-gruppen

Efter den globale klimaaftale i Paris blev indgået sidste år, er alt snak om højere klimaambitioner i EU forstummet.

Fakta
Høringssvaret er indsendt af 92-gruppen, der i denne sag er tegnet af:

Care, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Det Økologiske Råd, Greenpeace, Klimabevægelsen, VedvarendeEnergi, Verdens Skove og WWF.

Det er paradoksalt, for Paris-aftalen viste netop, at de indmeldte klimamål slet ikke er nok til at leve op til aftalen.

Sådan lyder det fra Troels Dam Christensen, som koordinator for 92-gruppen står bag et fælles kritisk høringssvar til EU's nuværende klimapolitik fra Care, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Det Økologiske Råd, Greenpeace, Klimabevægelsen, VedvarendeEnergi, Verdens Skove og WWF.

0:000:00