Om  
Marlene Wind
Josep Borrell Fontelles

Dansk professor udpeges som særlig rådgiver for EU's udenrigschef

Den danske EU-professor Marlene Wind skal være særlig rådgiver for Josep Borrell Fontelles, der til dagligt er EU's højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik.

Cindy Shummontien Green

Marlene Wind er blevet udpeget som særlig rådgiver for EU's højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik, Josep Borrell Fontelles.

Det skriver hun selv på Twitter.

Marlene Wind har gennem hele sin karriere beskæftiget sig med europæisk politik primært inden for forskningsområdet. Nu skal hun bruge sin viden og erfaring om EU til at rådgive om desinformation og retsstatsprincipper.

"Ser frem til at arbejde sammen med [Josep Borrell Fontelles, red.] om 'strategisk autonomi', retsstatsprincippet og bekæmpelse af desinformation," skriver Marlene Wind.

Hun nævner derudover, at stillingen er en ekstern rolle. Det vil derfor være Winds egne holdninger, der vil være fremtrædende i arbejdet som rådgiver i EU's udenrigstjeneste.

Til dagligt er Marlene Wind professor i statskundskab og leder af Center for Europæisk Politik ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet, hvilket hun har været siden henholdsvis 2011 og 2008. Derudover er hun bestyrelsesmedlem i Tænketanken Europa.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Marlene Wind

Professor og centerleder, Center for Europæisk Politik og iCourts Center, Københavns Universitet, særlig rådgiver for EU’s Udenrigschef Josep Borrell
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1993), ph.d. (Europa Universitetet i Firenze 1998)

Josep Borrell Fontelles

Vicepræsident, EU-Kommissionen

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024