Denne uge i EU (3)

DET SKER: Denne uge skal der blandt andet vælges ny formand for Europa-Parlamentet, og statsministeren præsenterer det danske formandskabsprogram i Strasbourg.
Foto: Colourbox
Fakta
Hver uge giver Altinget | EU et overblik over de vigtigste begivenheder i det politiske EU.

Der er ingen Ministerrådsmøder denne uge, men til gengæld er der plenarmøde i Europa-Parlamentet i Strasbourg. Der skal blandt andet vælges ny formand efter Jerzy Buzek, og statsminister Helle Thorning Schmidt (S) vil præsentere programmet for det danske formandskab.

Valg af ny EP-formand
Jerzy Buzek har afsluttet sin tid som formand for Europa-Parlamentet, og tirsdag 17. januar vælges den nye formand. Selvom tre kandidater er stillet op, forventes formandsposten at overtages af socialdemokraten Martin Schulz fra Tyskland. Parlamentets to største grupper EPP/ED (de konservative) og S&D (socialdemokraterne) aftalte nemlig efter Europa-Parlamentsvalget i juni 2009 at dele posten imellem sig i den gældende valgperiode.

Udover Martin Schulz er kandidaterne briten Nirj Deva fra det konservative gruppe ECR og Diana Wallis fra den liberale gruppe ALDE, som også er fra Storbritannien.

0:000:00