Denne uge i EU (5)

DET SKER: Denne uge skal der diskuteres finanspagt og finansiel stabilitet i både Det Europæiske Råd og Europa-Parlamentet. Og så skal Rådet se på en reform af det indre marked.
Foto: Colourbox
Fakta
Hver uge giver Altinget | EU et overblik over de vigtigste begivenheder i det politiske EU.
Denne uge er der møde i Det Europæiske Råd og mini-plenarmøde i Parlamentet. Til begge møder står økonomi og finansiel stabilitet højt på dagsordenen. Derudover mødes Rådet for Konkurrenceevne i København, hvor man blandt andet skal diskutere en reform af det indre marked.

Fokus på finansiel stabilitet
Mandag 30. januar er der uformelt møde i Det Europæiske Råd i Bruxelles. Øverst på mødets dagsorden står beskæftigelse og finanspagten. I de fleste europæiske lande er beskæftigelse den største udfordring. Man forventer at se nulvækst i de fleste økonomier og endda tilbagegang i nogle lande. Derfor forbliver genskabelsen af finansiel stabilitet i euro-området det vigtigste mål.

For at overvinde landenes statsgældskrise blev der allerede truffet mange omfattende beslutninget i 2011, og næsten alle lande har indledt reformprogrammer med det formål at forbedre konkurrenceevnen og skabe mere stabile offentlige finanser.

Mini-plenarmøde i Parlamentet
Onsdag 1. februar og torsdag 2. februar er der mini-plenarmøde i Europa-Parlamentet i Bruxelles. Fokus er også her på de økonomiske aspekter. MEP'erne skal følge op på mandagens møde i Det Europæiske Råd og tage stilling til udkastet til aftalen om en fiskal union. Onsdag er der debat og torsdag afstemning. Torsdag vil MEP'erne også se på, hvorvidt det er muligt og ønskeligt at indføre de omdiskuterede euro-obligationer.

0:000:00