Denne uge i EU (50)

DET SKER: Denne uge er der bl.a. fokus på eurokrisen, ofre for kriminalitet og et fælles jernbanesystem, når der er plenarmøde i Strasbourg og rådsmøder i Bruxelles.
Foto: Colourbox
Fakta
Hver uge giver Altinget | EU et overblik over de vigtigste begivenheder i det politiske EU.
Denne uge er der plenarmøde i Europa-Parlamentet i Strasbourg, hvor man vil fokusere på den økonomiske krise, beskyttelse af ofre for kriminalitet og afslutningen på Jerzy Buzeks valgperiode som formand for Parlamentet. Ellers byder ugen blandt andet på rådsmøder om et fælles jernbanesystem og Schengen-aftalen.

Plenarmøde i Parlamentet
Mandag 12. december til torsdag 15. december er der plenarmøde i Europa-Parlamentet i Strasbourg. Blandt mødets temaer er eurokrisen og den foregående uges EU-topmøde samt Kommissionens direktivforslag om beskyttelse af ofre for kriminalitet.

Tirsdag 13. december og onsdag 14. december vil Parlamentet diskutere, hvordan de europæiske lande kommer ud af krisen og udfaldet af EU-topmødet med EU's stats- og regeringschefer 8.-9. december. Derudover vil man evaluere Polens seks måneders formandskab, som slutter 31. december, hvorefter Danmark overtager. EP-formand Jerzy Buzek og Polens premierminister Donald Tusk holder en fælles pressekonference onsdag 14. december kl. 11.30.

Kommissionens direktivforslag om beskyttelse af ofre for kriminalitet skal til debat mandag 12. december og afstemning tirsdag 13. december. Direktivet ville betyde, at et offer bliver sikret samme rettigheder, beskyttelse og støtte i alle medlemsstater. Forslaget inkluderer blandt andet ofre for chikanering, bortførelse og mordsforsøg.

0:000:00