Denne uge i EU (6)

DET SKER: Europa-Parlamentet skal forberede sig på den kommende uges plenar, og københavnerne kan se frem til spændende Europa-relaterede arrangementer.
Foto: Colourbox
Kristoffer Hecquet
Fakta

Hver uge giver Altinget | EU et overblik over de vigtigste begivenheder i det politiske EU.

EU
Fredag 10. februar er der møde i Rådet for Uddannelse, Ungdom, Kultur og Sport. Mødet vil foregå i Bruxelles, og man vil blandt andet have en orienteringsdebat om Europa 2020-strategien og diskutere de strategiske rammer for det europæiske samarbejde på uddannelsesområdet.

I Europa-Parlamentet forbereder udvalg og grupper sig på den følgende uges plenar-session. Tobin-skat (FTT) skal diskuteres med eksperter i Økonomiudvalget mandag 6. februar. Fødevareudvalget skal stemme om distribution af hjælp til EU's fattigste. Mandag 6. februar mødes Budgetudvalget om Kommissionens forslag for 2012, og situationen i Ungarn skal diskuteres i Udenrigsudvalget torsdag.

Livlige EU-debatter og en offentlig høring
Herhjemme er der mange vigtige Europa-relaterede offentlige møder i denne uge. Mandag 6. februar vil MF Lykke Friis (V) og MEP'er Morten Løkkegaard (V) og Britta Thomsen (S) debattere EU's forskningsstrategi "Horizon" hos tænketanken DEA.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00