Det sker i EU: Europa venter på ny nabo i Downing Street 10

Godt nok har briterne forladt Unionen, men der er stadig kun 32 kilometer over Den Engelske Kanal på det smalleste sted. Derfor bliver jagten på en ny britisk premierminister også fulgt tæt fra EU.

Inden ugen er omme, ved vi, hvem der skal passe på katten Larry i Downing Street 10.
Inden ugen er omme, ved vi, hvem der skal passe på katten Larry i Downing Street 10.Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 24. oktober

På trods af intens valgkamp derhjemme fortsætter danske ministre med at tage til rådsmøder. Mandag er det både miljøminister Lea Wermelin (S) og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), der skal til Luxembourg og diskutere EU’s mandater til store kommende FN-møder om henholdsvis biodiversitet (COP15) og klima (COP27). Derudover er det energikrisen, der fylder, og nye forslag om industrielle emissioner, deponeringer og miljøvenligt design.

EU’s kommissær for finansielle tjenesteydelser, Mairead McGuinness, har indkaldt de 27 EU-ambassadører til møde om håndhævelse af de sanktioner, der er blevet lagt på russiske personer og enheder siden invasionen af Ukraine.

Ovre i Europa-Parlamentet er det ligestillingsuge. Der tager de hul på en række arrangementer om alt fra Talibans magtovertagelses indflydelse på afghanske kvinders liv til køn i handelspolitik. I Udvalget for international handel vil medlemmerne diskutere moderniseringen af den såkaldte Energichartertraktat, som skaber rammer for internationalt samarbejde på energiområdet, og som EU-lande er begyndt at trække sig fra i hobetal.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00