Det sker i EU: Europæiske toppolitikere drager til Esbjerg

Kommissionsformanden og tre regeringsledere besøger onsdag Esbjerg, hvor Mette Frederiksen er vært for et topmøde om havvind. Et længe ventet udspil om, hvordan EU kan blive uafhængig af russisk energi, bliver præsenteret samme dag.

Europæiske toppolitikere får vind i håret, når de onsdag drager til Esbjerg for at tale om havvind. Statsminister Mette Frederiksen (S) er vært.
Europæiske toppolitikere får vind i håret, når de onsdag drager til Esbjerg for at tale om havvind. Statsminister Mette Frederiksen (S) er vært.Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Mandag 16. maj

EU-landenes udenrigsministre mødes i Bruxelles til et rådsmøde om blandt andet EU's engagement på Vestbalkan og selvfølgelig krigen i Ukraine. Ministrene får besøg af først Canadas udenrigsminister og siden Ukraines udenrigsminister. Fra Danmark deltager Jeppe Kofod (S).

I Paris holder et forholdsvist nystartet handels- og teknologiråd med fokus på det digitale samarbejde mellem EU og USA møde med deltagelse af kommissionsnæstformand Margrethe Vestager. Rådet har blandt andet til formål at lede en "værdibaseret digital transformation".

Og i Europa-Parlamentet skal parlamentsmedlemmerne i starten af ugen stemme om flere vigtige ting fra den såkaldte 'Fit for 55'-pakke, som er EU's målsætning om, at CO2-udledningerne i EU skal være reduceret med mindst 55 procent i 2030, og at Unionen skal være helt klimaneutral i 2050. Mandag drejer det sig blandt om en byrdefordeling af EU's klimamål mellem landene.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00