Det sker i EU: Hold øje med May, Orbán og Vestager

OVERBLIK: Den britiske premierminister vil i denne uge bede Lars Løkke og co. om at udsætte Brexit. EU’s konservative skal beslutte, om de vil sende ungarske Victor Orbán uden for det gode selskab, og Margrethe Vestager skal finde ud af, om hun er med på Team EU eller ej.

Mandag 18. marts
Dansk Folkepartis Jørn Dohrmann får en ufrivillig tur i rampelyset, når EU-Parlamentets Retsudvalg skal beslutte, om den danske parlamentariker skal have ophævet sin diplomatiske immunitet. Det kommer i kølvandet på den politianmeldelse, som det afstedkom, da Dohrmann kom i klammeri med en DR-fotograf og blandt andet beslaglagde hans kamera.

EU-kommissionsformand Jean-Claude Juncker møder den kinesiske udenrigsminister, Wang Yi, til det, som kan ses som en slags opvarmning til den såkaldte strategiske dialog mellem EU og Kina, som EU’s udenrigschef, Federica Mogherini, afholder samme dag, og til det topmøde, som EU-lederne mødes til senere på ugen, hvor de også skal diskutere forholdet til kineserne.

Wang Yi gæster også et EU-udenrigsministerrådsmøde, hvor der ud over Kina vil være fokus på Yemen og på femårsdagen for den russiske annektering af Krim. Det bliver dog uden Danmarks udenrigsminister, Anders Samuelsen (LA), som er på statsbesøg i Argentina.

Login