Det sker i EU: Hvad skal der til for at redde turistsæsonen?

OVERBLIK: Retningslinjer for grænser, transport, hoteller og turistattraktioner med mere forventes fra EU-Kommissionen i denne uge i et forsøg på at skabe et ensartet svar på, hvordan europæernes sommerferie kan afholdes uden at skabe en ny smittebølge i Europa.

Afspærringer ved Det Hvide Tårn i Thessaloniki. Særligt lande i Sydeuropa står til at blive hårdt ramt af aflysninger i turistbranchen, hvis Europa forbliver i lockdown.
Afspærringer ved Det Hvide Tårn i Thessaloniki. Særligt lande i Sydeuropa står til at blive hårdt ramt af aflysninger i turistbranchen, hvis Europa forbliver i lockdown.Foto: Murad Sezer/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 11. maj
Britiske og europæiske forhandlere tager fat på en ny runde i forsøget på at lande en aftale om forholdet mellem de to parter efter Brexit. Forhandlingerne foregår, som nærmest alt andet i EU-land, per videokonference.

Tirsdag 12. maj
De europæiske sundhedsministre mødes på en videoforbindelse for blandt andet at tale om, hvordan de kan forbedre forsyningssikkerheden for medicin, som har vist sig problematisk under covid-krisen, herunder behovet for en farmaceutisk strategi på EU-plan. Samme dag tager EU’s forsvarsministre også en snak om, hvad krisen gør ved det europæiske samarbejde inden for forsvars- og sikkerhedspolitik.

Parlamentets Retsudvalg diskuterer kunstig intelligens, mens Udvalget for regional udvikling tager en første diskussion om den fond for retfærdig omstilling, som skal få Kommissionens såkaldte European Green Deal til at glide ned, særligt i Østeuropa. Miljøudvalget tager en snak om blandt andet den kommende biodiversitetsstrategi, som er på vej fra Kommissionen.

0:000:00