DF frygter glidebane på forsvarsområdet efter EU-afstemning: Vil have alle forslag i Folketingssalen

Morten Messerschmidt har bedt Folketingets ledelse om at ændre arbejdsgangene på Christiansborg, så alle beslutninger, som før var omfattet af det danske forsvarsforbehold, nu skal debatteres i folketingssalen. DF-formanden skyder gråspurve med kanoner og risikerer nyttesløse debatter, lyder kritikken, og Folketingets formand siger nej.

Morten Messerschmidt i Folketingssalen med sine partiformandskolleger efter den danske afstemning om forsvarsforbeholdet. Her skal der holdes mange flere debatter om det emne, mener han. 
Morten Messerschmidt i Folketingssalen med sine partiformandskolleger efter den danske afstemning om forsvarsforbeholdet. Her skal der holdes mange flere debatter om det emne, mener han. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Dansk Folkeparti har ikke tillid til, at Folketingets Europaudvalg og Forsvarsudvalg vil forvalte Danmarks nye fulde deltagelse i EU’s forsvarssamarbejde ordentligt.

Derfor har partiformand Morten Messerschmidt i et brev til Folketingets formand bedt om, at alle sager, som før ville være omfattet af det danske forsvarsforbehold, fremover skal drøftes i folketingssalen.

”Jeg frygter, at EU-partierne på Christiansborg kommer til at lempe Danmark ind i langt mere, end de har givet udtryk for i valgkampen. Derfor er det naturligvis afgørende, at vi får den bedste mulighed for at føre kontrol. Det foregår i Folketingssalen – ikke i et udvalgslokale,” siger Morten Messerschmidt.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00