Om  
Peter Damgaard Jensen

Dansk pensions-direktør med i ny international klimakommission

PKA's administrerende direktør, Peter Damgaard Jensen, er udpeget som Danmarks repræsentant i den nye klimakommission Global Commission on Adaptation. 

Nikolai Evereth Hansen

Udenrigsministeriet har valgt PKA's administrerende direktør Peter Damgaard Jensen som Danmarks repræsentant i Global Commission on Adaptation. Dermed bliver Danmark medarrangør af den nye klimakommission, der lanceres 16. oktober i Haag. 

Det skriver PKA i en pressemeddelelse. 

Initiativet, der er hollandsk, skal sætte fokus på global klimatilpasning og præsenterer konkrete løsninger blandt andet for, hvordan man bedst muligt inddrager den private sektor. En opgave som Damgaard Jensen anser som vigtig for en bæredygtig fremtid.

"Et stærkt samarbejde og udveksling af viden, kapital og teknologi mellem den offentlige og private sektor er afgørende for, at vi som samfund kan få skabt en mere bæredygtig fremtid og få bremset konsekvenserne af klimaforandringerne. Det håber jeg, at den nye kommissions arbejde vil bidrage til," siger Peter Damgaard Jensen. 

I kommissionen bliver han del af et erfaren hold med tidligere FN-generalsekretær Ban Ki-moon i spidsen. Også Bill Gates og administrerende direktør fra Verdensbanken Kristalina Georgieva er med i kommissionen.

Sammen skal de blandt andet udarbejde en rapport til FN's klimatopmøde i september 2019 og støtte implementeringen af de forpligtelser, som indgås på topmødet. 

Foruden direktørposten i PKA og den nye kommissionsrolle er Peter Damgaard Jensen også formand for The Institutional Investors Group on Climate Change (IIGCC), en europæisk sammenslutning af investorer, der arbejder med klimadagsordenen.

Ifølge Udenrigsministeriet planlægger Danmark at støtte Global Commission on Adaptation med over 37 millioner kroner over to år.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Damgaard Jensen

Fhv. adm. direktør, PKA, formand, IIGCC, kommissær, Global Commission on Adaptation
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1981)

0:000:00