Efter Weiss-skandale har rystet partiet: K-toppens nye EU-spids er en “holdspiller ind til benet”

De Konservative har fundet deres bud på nummer ét, to og tre, som skal kæmpe for at genvinde partiets ene mandat i Europa-Parlamentet. Pape garanterer, at kandidaterne går til valg på den samme politik.

Søren Pape Poulsen (K) præsenterede sin top tre til EU-listen på partiets sommergruppemøde onsdag. Fra højre er det Marcus Knuth, Niels Flemming Hansen og Birgitte Bergman. 
Søren Pape Poulsen (K) præsenterede sin top tre til EU-listen på partiets sommergruppemøde onsdag. Fra højre er det Marcus Knuth, Niels Flemming Hansen og Birgitte Bergman. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Julie Schønning

Søren Pape Poulsen (K) hev et uventet kort op af lommen, da han onsdag præsenterede partiledelsens bud på en ny spidskandidat til Europa-Parlamentet i et forsøg på at kvæle uroen omkring Konservatives nuværende parlamentariker Pernille Weiss.

Med indstillingen af folketingsmedlem Niels Flemming Hansen brød partiformanden ellers med sin egen tidligere udmelding om, at det ikke vil blive et medlem af folketingsgruppen.

Men som formand for Europaudvalget og EU-ordfører har Niels Flemming Hansen det netværk og den indsigt i EU-politik, det kræver, lød det fra Søren Pape, der ligeledes fremhævede den nye kandidat for sin samarbejdsvillighed og omgængelighed. 

Niels Flemming har lovet mig, at vi ikke kommer til at se, at han stemmer med EPP-gruppen frem for efter den konservative holdning

Søren Pape Poulsen
Partiformand, Konservative

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00