Ellemann søger EU-støtte i kampen mod antibiotikaresistens

SUNDHED: Nyt center skal sikre dansk førerposition i kampen mod antibiotikaresistens. Finansieringen er ikke på plads, men alligevel håber Jakob Ellemann-Jensen (V) på, at det kan stå klar i år.

Jakob Ellemann-Jensen (V) og regeringen satser på, at et nyt center mod antibiotikaresistens står klar i København i 2019. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) <br>
Jakob Ellemann-Jensen (V) og regeringen satser på, at et nyt center mod antibiotikaresistens står klar i København i 2019. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Anders Redder

BRUXELLES: Danmark har et ”internationalt ansvar” for at optrappe kampen mod antibiotikaresistens, der om få årtier vil koste flere menneskeliv end kræft ifølge WHO.

Det mener miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), der mandag var på charmetur hos sine europæiske ministerkolleger for at bede om støtte til oprettelsen af et nyt internationalt videnscenter mod antibiotikaresistens.

”Danmark har en førerposition, og vi er blevet kontaktet af Verdensbanken med henblik på at lave et center. Det har vi takket ja til,” siger Jakob Ellemann-Jensen.

0:000:00