EU-aftale på plads: Kvinder skal have en plads ved bordet i store virksomheder

40 procent kvinder i bestyrelserne i de store virksomheder i Europa. Sådan lyder kravet fra EU, der tirsdag landede en aftale om mere ligestilling i de største virksomheder. Virksomheder, der ikke overholder målet, skal kunne sanktioneres.

De afsluttende forhandlinger om måltal for kvinder i store virksomheders bestyrelser sluttede tirsdag. I midten ses Europa-Parlamentets chefforhandlere Lara Wolters (tv.) og Evelyn Regner (th.).
De afsluttende forhandlinger om måltal for kvinder i store virksomheders bestyrelser sluttede tirsdag. I midten ses Europa-Parlamentets chefforhandlere Lara Wolters (tv.) og Evelyn Regner (th.).Foto: Europa-Parlamentet
Peter Ingemann Nielsen

BRUXELLES: Efter ikke mindre end 10 år er det nu lykkes. EU er tirsdag blevet enige om at opsætte måltal for kvinder i bestyrelser.

Fra 2026 skal mindst 40 procent af bestyrelsespladserne i europæiske børsnoterede virksomheder med over 250 ansatte besættes af kvinder. Eller af mænd for den sags skyld – i direktivteksten hedder det nemlig "det underrepræsenterede køn".

Medregnes direktionen skal mindst en tredjedel af posterne i de store virksomheder være besat af det underrepræsenterede køn.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00