EU-chef vil love Danmark hurtig løsning på fastfrysning af havvind for milliarder

Statsministeren kan håbe på grønt lys for en ny ordning i en fart, når hun torsdag drøfter en brandvarm sag om havvindmøller og statsstøtte med EU-Kommissionens formand.

I august besøgte EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, statsminister Mette Frederiksen på Marienborg for at drøfte energiprojekter i østersøområdet. Her ses de to sammen med lederne fra Litauen, Polen, Estland og Finland.
I august besøgte EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, statsminister Mette Frederiksen på Marienborg for at drøfte energiprojekter i østersøområdet. Her ses de to sammen med lederne fra Litauen, Polen, Estland og Finland. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

BRUXELLES: Når Mette Frederiksen (S) i forbindelse med et EU-topmøde torsdag tager en sag af afgørende vigtighed for Danmark op med Ursula von der Leyen, kan statsministeren regne med opbakning til en hasteløsning.

Ifølge Altingets oplysninger arbejder EU-Kommissionen allerede på flere modeller, som i løbet af få dage kan føre til en ny ordning for etablering af havvindmølleparker i danske farvande. En ordning, som kan blive dyrere for energiselskaberne, men bedre for den danske statskasse.