EU forbereder sig på at blive ramt af Trumps valgløfte

TOLD: Præsident Trump smækker told på europæisk stål og aluminium, så der kan komme arbejdspladser til USA - medmindre EU vil forhandle. Det har EU afvist, da der ikke bliver ”forhandlet under trusler”. Tidligere er tolden blevet udsat, men nu er deadline her, og Trump skal tage en beslutning.

"Trump leverer på sine valgløfter," siger europaparlamentariker Jeppe Kofod (S) om Donald Trumps forventede beslutning om at smække told på europæisk stål og aluminium. En beslutning, som Jeppe Kofod selv er meget imod.
"Trump leverer på sine valgløfter," siger europaparlamentariker Jeppe Kofod (S) om Donald Trumps forventede beslutning om at smække told på europæisk stål og aluminium. En beslutning, som Jeppe Kofod selv er meget imod.Foto: Mark Humphrey/AP/Ritzau Scanpix
Kristoffer Kvalvik

Det ser ud, som om det bryder sammen. Det er ikke godt, men omvendt må man sige, at Trump leverer på sine valgløfter.

Jeppe Kofod (S)
Medlem af Europa-Parlamentet

STRASBOURG: Natten til fredag er afgørelsens time for et forløb, der har strakt sig over flere måneder.

I marts 2018 besluttede USA’s præsident, Donald Trump, at smække en told på EU’s stål- og aluminiumseksport til USA for at hjælpe amerikansk industri på området. 

Et valgløfte, Trump gav i 2016, gik på at skaffe jobs til blandt andet stålsektoren, og det skal altså gøres via told på udenlandsk stål.

0:000:00