Flertal afviser kritik og vil fastholde forskningsbudgettet

På trods af kritik fra forskningssektoren stiller et flertal af folketingets partier sig tilfredse med regeringens finanslovsudspil. Flere partier ærgrer sig dog over opgørelsesmetoden af forskningsbudgettet.

Forskere på Aalborg Universitet. Deres virke er ofte afhængigt af de offentlige midler, som staten leverer. (Arkivfoto)
Forskere på Aalborg Universitet. Deres virke er ofte afhængigt af de offentlige midler, som staten leverer. (Arkivfoto)Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Nickolaj Storgaard Oksen

Et flertal i Folketinget ryster ikke på hånden, når det kommer til størrelsen af statens støtte til forskning i Danmark.

Danmark har brugt ca. en procent af BNP i en årrække på offentlig støtte til forskning. Og det kommer ikke umiddelbart til at ændre sig under finanslovsforhandlingerne, hvis det står til Venstre, SF, Konservative og Socialdemokratiet.

Meldingen fra de fire partier kommer efter, at flere aktører og Radikale har kaldt regeringens finanslovsudspil for "uambitiøst", fordi man vil fortsætte på samme niveau som tidligere, mens andre EU-lande som Tyskland og Finland har meldt, at de vil hæve deres samlede forskningsbudgetter til henholdsvis 3,5 og 4 procent. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024