EU-landenes kandidater til den næste Kommission ruller ind

En række kendte navne er blandt de kandidater, som EU's medlemslande allerede har nomineret til nye kommissærer. Fra svensk side er der stadig tavshed.

Maroš Šefčovič (på billedet) fra Slovakiet er allerede blevet udnævnt til sit lands bud på en næste EU-kommissær.
Maroš Šefčovič (på billedet) fra Slovakiet er allerede blevet udnævnt til sit lands bud på en næste EU-kommissær.Foto: Joe Klamar/AFP/Ritzau Scanpix
Natacha López

Sideløbende med kampen om, hvem der skal bestride EU's topposter som kommissionsformand og formand for Det Europæiske Råd, er puslespillet om, hvem der skal udgøre den næste Europa-Kommission, også begyndt.

Det første skridt er, at medlemslandene præsenterer deres kandidater til kommissærposterne, som derefter vil blive udpeget af den nyvalgte kommissionsformand og godkendt af Europa-Parlamentet.

Slovakiets præsident informerede EU-lederne på mandagens topmøde om, at de nominerer Maroš Šefčovič som landets nuværende kommissær for den næste periode. Šefčovič er i øjeblikket udøvende næstformand i Kommissionen med ansvar for den europæiske grønne pagt og interinstitutionelle relationer, sidstnævnte er en post, han også havde fra 2010-2014.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024