EU-politikere og forbrugere roser nye roaming-regler

MOBIL: EU-Kommissionen høster ros fra EU-parlamentarikere og europæiske forbrugerorganisationer for nyt roaming-forslag. Den danske telebranche advarer mod stigende mobiltakster og ringere produkter. Prisslagsmål venter forude.

EU-borgere skal kunne bruge deres mobiltelefon ubegrænset i andre EU-lande uden at risikere en ubehagelig ekstraregning. Fri roaming skal være fuldt indfaset i juni 2017.
EU-borgere skal kunne bruge deres mobiltelefon ubegrænset i andre EU-lande uden at risikere en ubehagelig ekstraregning. Fri roaming skal være fuldt indfaset i juni 2017.Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Michael HjøllundEmma Qvirin Holst

Der er ikke det teleselskab, der ikke har siddet inde på mit kontor og grædt mange tårer over at en guldgrube forsvinder fra dem.

Jens Rohde (R)
Medlem af Europa-Parlamentet

BRUXELLES: EU-Kommissionen er klar med et nyt bud på, hvordan de europæiske forbrugere skal kunne bruge deres mobiltelefon i andre EU-lande uden at det koster ekstra.

Et nyt sæt regler, der skal fjerne de såkaldte roaming-takster, kommer efter EU-Kommissionen i forrige uge måtte trække sit første udspil tilbage.

Udspillet fik hård kritik fra Europa-Parlamentet og forbrugerorganisationer for ikke at leve op til det højtprofilerede løfte til europæerne om at "afskaffe" roaming i Unionen.

0:000:00