EU-priser til danske miljøprojekter

Ingeniørforeningen har uddelt EU’s danske miljøpriser 2016. De tre projekter går videre og skal dyste mod vinderne fra de andre EU-lande. 

Jens Claudi

Årets miljøpriser blev uddelt ved et arrangement i Ingeniørhuset i København, hvor der blev uddelt i alt tre priser i kategorierne ”bæredygtige processer” samt ”bæredygtige produkter og services”.

Aquarden Technologies ApS blev tildelt miljøprisen i kategorien bæredygtige produkter og services for projektet ”Destruktion af miljøfremmede og giftige stoffer i industrielt spildevand med Waterox”. Waterox er et anlæg, der kan omdanne miljøfarligt industrispildevand fra eksempelvis kemisk industri, hospitaler og lossepladser til rent vand. 

Den anden pris i kategorien bæredygtige processer gik til virksomheden Troldtekt A/S. Troldtekt får miljøprisen for udviklingen af et retursystem for byggeaffald i forbindelse med deres produkter. Troldtekt har etableret et retursystem, som reducerer mængden af byggeaffald og sikrer genanvendelse af komposterbare materialer til jordforbedring.

0:000:00