Farvel til en EU-institution: Sådan gik det europaordførerne til valget

Formanden for Europaudvalget blev ikke genvalgt, da danskerne stemte i tirsdags. Det samme gælder EU-ordførerne for K, R og V.

Eva Kjer Hansen (V) har været en markant formand for Folketingets Europaudvalg. Det er hun ikke længere. Hverken hun eller Venstres EU-ordfører, Kim Valentin, fik stemmer nok til valget.
Eva Kjer Hansen (V) har været en markant formand for Folketingets Europaudvalg. Det er hun ikke længere. Hverken hun eller Venstres EU-ordfører, Kim Valentin, fik stemmer nok til valget.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Det bliver ikke længere Eva Kjer Hansen (V), der skal styre slagets gang, når regeringen skal bede Folketingets partier om mandat til de forhandlinger, som foregår i EU-regi. Det er heller ikke hende, der skal give dem med krabasken, når de kommer for sent i processen og beder om tilgivelse i stedet for forlov for den linje, de har lagt i Bruxelles.

EU-veteranen, der har haft syv år som formand for Folketingets Europaudvalg, 32 år på Christiansborg, fire år i Europa-Parlamentet og fire forskellige ministerposter, blev ikke genvalgt til Folketinget i denne omgang.

{{toplink}}
Læs også

0:000:00