Folkebevægelsen mod EU går til angreb på hjemmeside fra Udenrigsministeriet: "Det er ikke en offentlig myndighed værdig"

Hjemmesiden 1juni.dk møder stor kritik fra Folkebevægelsen mod EU, som mener, at den indeholder både faktuelle fejl og misvisende mangler. Udenrigsministeriet, som står bag hjemmesiden, mener dog ikke, at der er noget at komme efter.

27-årige Susanna Dyre-Greensite blev valgt til formand for Folkebevægelsen mod EU i 2019. Dengang formåede bevægelsen ikke at opnå genvalg til Europa-Parlamentet. I 2024 forsøger den igen at opnå valg. Inden da kæmper den for, at danskerne stemmer nej 1. juni.
27-årige Susanna Dyre-Greensite blev valgt til formand for Folkebevægelsen mod EU i 2019. Dengang formåede bevægelsen ikke at opnå genvalg til Europa-Parlamentet. I 2024 forsøger den igen at opnå valg. Inden da kæmper den for, at danskerne stemmer nej 1. juni.Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

BRUXELLES: Folkebevægelsen mod EU mener, at regeringen "fordrejer" debatten om forsvarsforbeholdet og har i den forbindelse begået det, bevægelsen selv kalder et faktatjek af hjemmesiden 1juni.dk.

Hjemmesiden, som Udenrigsministeriet står bag, indeholder information om, hvad afstemningen om forsvarsforbeholdet går ud på, og hvad forbeholdet har af betydning for Danmarks deltagelse i EU's forsvarspolitik.

Folkebevægelsen mod EU hævder i sin gennemgang af hjemmesiden, at der er ni deciderede fejl og otte misvisende mangler.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00