Frihandelsaftale med sydamerikanske lande vækker stærke protester

HANDEL: Landbrugsorganisationer frygter unfair konkurrence, mens ngo-organisationer advarer mod skovrydning. Forhandlinger om en frihandelsaftale mellem EU og de såkaldte Mercosur-lande vækker stærke advarsler fra flere sider.

I 2018 blev Jair Messias Bolsonaro valgt til Brasiliens præsident, og han håber nu at kunne give de brasilianske bønder bedre eksportmuligheder i EU med den frihandelsaftale, der netop nu forhandles om.
I 2018 blev Jair Messias Bolsonaro valgt til Brasiliens præsident, og han håber nu at kunne give de brasilianske bønder bedre eksportmuligheder i EU med den frihandelsaftale, der netop nu forhandles om.Foto: Adriano Machado/Reuters/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Rydning af regnskov, unfair konkurrence og overtrædelse af originalbefolkningers rettigheder.

Bekymringerne er store, efter at frihandelsaftalen mellem de såkaldte Mercosur-lande, der består af Brasilien, Argentina, Paraguay og Uruguay, og EU ser ud til at være trådt ind i en afgørende slutfase.

Hovedforhandlere fra EU og de fire sydamerikanske lande mødes i disse dage i Bruxelles for at diskutere de vigtigste tekniske udestående spørgsmål. Det mere end tyve år efter de første spadestik blev taget til en handelsaftale.

0:000:00