Forsker: Europaminister skal agere modvægt

MINISTERKABALE: Vinder Venstre valget, vil partiet oprette en permanent post som europaminister for at mindske overimplementering. Gøres det rigtigt, kan det være en god ting, lyder det fra Peter Nedergaard fra Københavns Universitet.

Lars Løkke Rasmussen (V) løftede tirsdag lidt af sløret for, hvordan en eventuel V-ledet regering vil se ud.
Lars Løkke Rasmussen (V) løftede tirsdag lidt af sløret for, hvordan en eventuel V-ledet regering vil se ud.Foto: Colourbox
Kasper Kaasgaard

Hvis vi ønsker at overimplementere, skal det være på baggrund af en politisk beslutning og ikke på grund af noget, som embedsværket synes, føler eller på anden måde initierer.

Jakob Ellemann-Jensen (V)
EU-ordfører

BRUXELLES: Venstre ønsker at indføre en europaminister, hvis partiet kommer til magten efter næste valg. Det meldte partiets formand, Lars Løkke Rasmussen (V), ud tirsdag.

”Ministerens opgave skal være at sikre en politisk hånd i forbindelse med implementering af fælles europæisk lovgivning. Langt størstedelen af det, vi implementerer i dansk ret sker gennem bekendtgørelser, som kører igennem Justitsministeriet og ikke kommer forbi Christiansborg,” siger EU-ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V).

Ifølge Peter Nedergaard, der forsker i europæisk integration ved Københavns Universitet, er der brug for en anderledes kontrol med måden, EU-love bliver til dansk lov.

0:000:00