Grønt dansk lys til at lukke Bulgarien, Rumænien og Kroatien ind i Schengen

Efter et årti i venteværelset til Schengen-samarbejdet for Rumænien og Bulgarien ser det ud til, at blokeringen for de to lande på EU-plan kan være ved at blive blødt op. Også Kroatien er på vej ind i EU’s grænseløse samarbejde. Danmark støtter den nye udvikling.

Ukrainske flygtninge ved den rumænske grænse. Krigen på Europas dørtrin har været med til at ændre stemningen omkring optagelsen af lande som Rumænien i EU's Schengen-grænsesamarbejde.
Ukrainske flygtninge ved den rumænske grænse. Krigen på Europas dørtrin har været med til at ændre stemningen omkring optagelsen af lande som Rumænien i EU's Schengen-grænsesamarbejde.Foto: Inquam Photos/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Danmark støtter en udvidelse af EU’s Schengen-grænsesamarbejde med Bulgarien, Rumænien og Kroatien. Det kom frem på et møde i Folketingets Europaudvalg tirsdag, hvor regeringen fik opbakning til at støtte indlemmelsen af de tre lande i Unionens grænseløse område.

Kun Enhedslisten og Dansk Folkeparti står uden for mandatet.

Det sker, efter der ser ud til at være skred i holdningerne omkring Schengen-samarbejdet på EU-plan, som ellers har været temmelig fastlåste det seneste årti.

0:000:00